Újra együtt vagyunk ,egy helyen erről pedig összegyűjtöttünk néhány emlék morzsát. A Ráday Ház megnyitása óta megjelent cikkek és videók java része egy helyen(a kiemelt szavakra a kattintva a szövegen belül tekinthető meg). Valamint összefoglaló szöveg a cikkek alapján. Mert nosztalgiázni jó.

kép forrása: magyarepitok.hu 2022.08.30. 13:30

Épüljetek fel lelki házzá

A Ráday Felsőoktatási Diákotthona (RFD) 2022/23 őszi tanévtől ismét megnyitotta kapuit.

Püspöki Hivatal a Biblia Világa Múzeum és a Ráday Gyűjtemény Könyvtára, valamint az emeleti szinteken a Károly Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kar oktatási helyiségei és tanszékei kaptak helyet.

Az homlokzat Köztelek utca felé eső jobb szélén ugyan a szürke alapszín dominál, de csak azért, hogy benne jobban érvényesüljön a hatalmas, törtfehér csillag (a betlehemire utalva) és a még nagyobb – esténként LED-fénnyel megvilágított – fehér kereszt.

A teljesen új épület 116 férőhellyel tud szolgálni a kollégiumi részen.

A beköltözést követően a diákok állattal megtelt élettel az épület és így valóban otthonná válik a megújult Ráday Ház.

A berendezkedést követően a ház lakói, dolgozói készültek az épület ünnepélyes átadására.

Az átadó ünnepség előtti istentiszteletet Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, dunamelléki püspök tartotta ezt követően. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mondott a megújult dunamelléki püspöki székház, református teológia és újjáépített kollégium átadása alkalmából. Valamint Novák Katalin köztársasági elnök, valamint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vett az átadó ünnepségen.

Amikor átvágták a szalagót az követően szeretetvendégséget tartottak az újjáépített Ráday Felsőoktatási Diákotthon új bejárata előtt, a Markusovszky téren. A vendéglátók a Dunamelléki Református Egyházkerülethez tartozó egyházmegyék voltak.

 

 

 

 Isten áldásával:

Csuha Eszter

a diákotthon adminisztrátorra