Hitéleti szakon tanulók regisztrációja a Ráday Felsőoktatási Diákotthonba a 2022/23-as tanévre

Július 1., péntek 10.00 órától indul a diákotthonba történő regisztráció az alábbi linken.

A szobabeosztás és a szolgáló csoportok kialakítása a regisztrációs időbélyeg, tehát az űrlap leadásának sorrendjében történik, így érdemes időben elvégezni azt. 

Mielőtt belefogsz a kitöltésbe, kérlek olvasd el az alábbiakat:

Az űrlap kitöltése kb. 10 percet vesz igénybe. Végső határidő: július 15.

A Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Felsőoktatási Diákotthona a nappali, hitéleti szakon tanuló, egyházi hivatásra készülő hallgatók együttélő közössége. A teológia-lelkész szakos hallgatóknak a kollégiumi bentlakás a hivatásra készülés érdekében kötelező, amihez a regisztrálás az alábbi felületen történik.

A kötelező bentlakás alól családi okok alapján a Dunamelléki Egyházkerület Elnöksége adhat felmentést. A kérvényt a felvételi időszakban, augusztus 10-ig a Dunamelléki Református Egyházkerület Elnökségének címezve a kollégium hivatalos e-mail címére (rfd@raday28.hu) szükséges eljuttatni.

Az osztatlan vagy egyszakos, nappali tagozaton tanuló hittanároknak a bentlakás nem kötelező, de ajánlott. Így ők a felvételiző tanulók előtt a diákotthonba kerülésnél előnyt élveznek. Nekik is csak regisztrálniuk kell.

Az alábbi űrlapon a soron következő 2022/23-as tanévre lehet regisztrálni. Kérjük a regisztrációját azoknak a hallgatóknak is, akik valamilyen oknál fogva fél évre passziváltatnak, vagy hatodévesként kint laknak, de a következő félévtől benn folytatják tanulmányaikat (vagy épp fordítva), hogy annak fényében tervezhessünk a férőhelyekkel.

házastársaknak ugyancsak lehetőségük van kollégiumi szoba igénylésére, de annak elbírálása egyéni úton történik a felvételi időszakban, esetleges felvételi elbeszélgetéssel. Regisztrálni alább szükséges, a megjegyzés rovatban pedig kérjük kifejteni a házas szoba iránti kérelmet. A nem teológus házaspárnak, amennyiben tanuló, felvételi kérelmet kell benyújtania, amennyiben nem tanuló, kollégiumi férőhelyet nem igényelhet, de a Dunamelléki Egyházkerület Üzemeltetési Főigazgatóságánál bérleti szerződés igényelhető/köthető.

A diákotthon együtt élő és együtt szolgáló közösségként készül hivatására, aminek része minden félévben egy-egy kollégiumi szolgálati terület választása, és az abban való aktív részvétel az adott szolgálócsoport-vezető koordinálásával. A szolgálatokban való helytállás része az éves minősítő eljárásnak.
A szobabeosztás és a szolgáló csoportok kialakítása a regisztrációs időbélyeg, tehát a regisztráció sorrendjében történik.
A diákotthon életét az RFD házirendje szabályozza, ami minden hallgatóra nézve kötelező, annak áthágása fegyelmi tárgyalást von maga után, amely a teológiai tanulmányokat is érinti.

 

Szabóné dr. László Lilla
KRE-HTK
Valláspedagógiai és Pasztorálpszichológiai Tanszék
egyetemi adjunktus